Sobolenková hladko postúpila do semifinále US Open cez Čeng Čchin-wen

07.09.2023 Celý región

New York 6. septembra (TASR) – Bieloruská tenistka Arina Sobolenková postúpila v stredu do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Nasadená dvojka si vo štvrťfinále poradila s Číňankou Čeng Čchin-wen za 74 minút hladko 6:1, 6:4. O finále zabojuje proti víťazke duelu medzi Češkou Markétou Vondroušovou a domácou Madison Keysovou.

Prvý set bol jasne v podaní nadchádzajúcej svetovej jednotky. Súperke zobrala úvodné dva servisy a na svojom podaní vyhrala dvakrát čistou hrou. Čchin-wen sa dokázala vyhnúť "kanárovi", keď uhrala gem za stavu 0:5. Za celý set však získala len deväť fiftínov a súperke podľahla za 28 minút.

V druhom dejstve sa Číňanka chytila lepšie, predvádzala kreatívnejšiu hru a jej súperka robila aj chyby. Nakoniec však prišla o podanie za stavu 3:3 a aj keď Sobolenková nevyužila prvý mečbal o dva gemy neskôr, triumf už nepustila z rúk. Za celý zápas nečelila ani jednému brejkbalu.

"Cítim sa dobre a myslím si, že som hrala dobrý tenis. Dobrý pocit mám aj z turnaja ako takého a som rada, že mám ďalšiu možnosť nastúpiť do semifinále. Som šťastná, že budem svetová jednotka, v New Yorku však ešte mám nedokončenú prácu," povedala Sobolenková v rozhovore bezprostredne po zápase. Vo Flushing Meadows postúpila do semifinále tretíkrát za sebou a vyrovnala tak svoje turnajové maximum. Štvrťfinále bolo zas maximum pre Čchin-wen, ktorá bola doposiaľ najďalej v treťom kole (2022).

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Arina Sobolenková (Biel.-2) – Čeng Čchin-wen (Čína-23) 6:1, 6:4
 

Keysová vo štvrťfinále US Open vyradila Vondroušovú

New York 7. septembra (TASR) – Česká tenistka Markéta Vondroušová nenadviaže na svoj triumf z Wimbledonu a nezíska ďalší grandslamový titul. Vo štvrťfinále dvojhry na US Open ju ako nasadenú deviatku zdolala sedemnástka turnaja Američanka Madison Keysová 6:1, 6:4.

Domáca hráčka tak zabojuje o svoju druhú finálovú účasť na turnaji, o titul už neúspešne hrala v roku 2017 proti krajanke Sloane Stephensovej. Jej súperkou bude druhá nasadená Bieloruska Arina Sobolenková.

"Rada tu hrám. Milujem to tu. Keď hrám pred domácim publikom, mám pocit, že sa môžem vyhrabať z akejkoľvek situácie. Vedela som, že sa budem musieť snažiť ísť často na sieť, hrať agresívne. Proti Sobolenkovej to bude úplne iný zápas - silné údery a veľa dlhých výmien," povedala 28-ročná Keysová podľa DPA.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Madison Keysová (USA-17) - Markéta Vondroušová (ČR-9) 6:1, 6:4
 

Vyberte región